Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova
 
 
 
 
 
 
 

CENTRUL DE TRANSFUZIE SANGUINA
PLOIESTI

 
 

            1 Decembrie - Ziua Mondiala de lupta impotriva SIDA


Autoritatea de Sanitate Publica Prahova impreuna cu Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti au organizat o campanie de informare a tinerilor cu prilejul zilei de lupta impotriva SIDA. Pe data de 3 Decembrie 2012 s-a desfasurat la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti o prezentare legata de HIV/SIDA. Au fost distribuite  diverse materiale cu caracter informativ tinerilor participanti.

Multumim conducerii colegiului pentru colaborare.


Campanie de promovare a spiritului Craciunului !


La initiativa unor cadre medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti si  a elevilor de la Colegiul Mihai Viteazul din Ploiesti a avut loc o actiune de intampinare a Craciunului la Caminul de Batrani de la Liliesti.
Aici sunt ingrijiti cu profesionalism103 batrani de catre un colectiv inimos de cadre medicale care le fac posibila viata de zi cu zi.
Elevi de la clasa aVIa E , aIXa M3 si a Xa M1 si un grup de cadrele medicale au pregatit pachete cu dulciuri si fructe pe care le-au oferit in dar batranilor dupa ce le-au cantat colinde de Craciun.
Le multumim!   Craciun Fericit tuturor!


Ziua Mondiala a donatorului de sānge este sărbătorită la nivel global la data de 14 iunie (ziua de nastere a celebrului medic austriac Karl Landsteiner, cel care a descoperit grupele sanguine) īn fiecare an, incepand din anul 2003. Aceasta celebrare a fost stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii in anul 2002.

Această sărbătoare anuală are scopul declarat de crestere a gradului de conștientizare in randul populatiei,  a nevoii de sānge, īn condiții de siguranță pentru transfuzie și este notabila pentru a sublinia importanța donării de sānge. Ziua Mondiala a donatorului de sānge este, de asemenea, o zi utila pentru a celebra și a mulțumi acelor oameni din īntreaga lume care donează sānge.

Evenimentul global este sponsorizat īn comun de către patru agenții de bază: Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), Federația Internațională a Organizațiilor de donatori de sānge (IFBDO) și Societatea Internațională de Transfuzie a Sāngelui (ISBT).

Evenimentul global pentru a 10-a aniversare a Zilei Mondiale a donatorului de sānge va avea loc la Paris, Franța, la 14 iunie 2013 și va fi găzduit de serviciul național francez de sānge, Etablissement Franēais du Sang (FSE).

A 10-a aniversare a Zilei Mondiale a donatorului de sānge va fi sărbătorită īn acea zi și va cuprinde simpozioane și activități care permit publicului să descopere importanța donarii de  sānge.

Accentul a campaniei din acest an este "donarea de sānge este un dar care salvează vieți". Sloganul in cel de-al 10-lea an aniversar va fi "Da darul vieții: doneaza sānge".
Campanie CNILC